Accu kwaliteit uitgelegd

Alle iPhone accu’s welke door ons worden gebruikt zijn geproduceerd volgens gelijke specificaties (OEM*) aan die van de originele iPhone accu’s.

*OEM: Original Equipment manufacturer

Opmerking: Apple levert geen onderdelen aan 3e partijen. Originele Apple onderdelen zijn daarom alleen verkrijgbaar bij Apple's eigen 'Genius' reparatie balies in Amsterdam, Haarlem en Den Haag of via een AASP (Apple Authorised Service Provider).

Afhankelijk van het model iPhone, het gebruik, de levensduur en de aanwezigheid van specifieke accusoftware gaat een lithium-ion accu gemiddeld tussen de 500 en 1000 laadcycli mee voordat de accu een restcapaciteit bereikt van 80% of minder van de oorspronkelijke accucapaciteit. Vanaf een restcapaciteit van 80% wordt aangeraden de accu te vervangen.

iPhone accu cyclus
Om de kwaliteit te borgen van ingekochte accu’s worden deze opgeladen bewaard. (ca. 50% lading) Na verloop van tijd verliest de accu lading en zal moeten worden bijgeladen om de kwaliteit te kunnen blijven borgen. Dit conserveren van accu’s veroorzaakt gebruikscycli. Wij hebben om deze reden slechts een beperkt aantal accu’s op voorraad.

Op de onderstaande foto, zie je een iPhone XS accu welke wordt getest.
iPhone accu tester