Accu kwaliteit uitgelegd

Alle iPhone accu’s welke door ons worden gebruikt zijn geproduceerd volgens gelijke specificaties (OEM*) aan die van de originele iPhone accu’s echter mogen niet worden aangeboden als zijnde Apple/iPhone accu’s. 

*OEM: Original Equipment manufacturer

Opmerking: Apple levert geen onderdelen aan 3e partijen. Originele Apple onderdelen zijn daarom alleen verkrijgbaar bij Apple's eigen 'Genius' reparatie balies in Amsterdam, Haarlem en Den Haag of via een AASP (Apple Authorised Service Provider).

Gemiddeld gaat een iPhone accu ca. 500 cycli mee. Bij regelmatig gebruik is dit ca. 1,5 tot 2 jaar.
Wanneer de accu nog tot slechts 80% of minder capaciteit van de oorspronkelijke accu capaciteit kan worden opgeladen, is dit ook een signaal om de accu te vervangen. 500 cycli staat ongeveer gelijk aan 80% echter het komt ook voor dat een accu defect is waardoor deze onder de 80% duikt zonder dat het aantal cycli wordt behaald.
iPhone accu cyclus

Aan het aantal cycli kan dus de kwaliteit van de accu worden uitgelezen echter het aantal cycli is te beïnvloeden door deze te resetten. Al onze ingekochte accu’s worden daarom gecontroleerd op de oorspronkelijke capaciteit en de maximum capaciteit.

Om de kwaliteit te borgen van ingekochte accu’s worden deze opgeladen bewaard. (ca. 50% lading) Na verloop van tijd verliest de accu lading en zal moeten worden bijgeladen om de kwaliteit te kunnen blijven borgen. Dit conserveren van accu’s veroorzaakt gebruikscycli. Wij hebben om deze reden slechts een beperkt aantal accu’s op voorraad.

Op de onderstaande foto, zie je een iPhone 6 accu welke wordt getest.
iPhone accu tester