iPhone In-Cell LCD scherm kwaliteiten

Apple gebruikt 2 soorten schermtechnieken. De SOFT OLED en de (verouderde) In-Cell LCD techniek.
De iPhone 8, 8 Plus, XR, 11, SE 2020 en SE 2022 zijn door Apple in de markt gezet met een In-Cell LCD scherm.

Wij bieden 2 kwaliteiten In-Cell LCD schermen aan:

  • High Copy - 360° gepolariseerd
  • Refurbished OEM (Origineel gelijkwaardig)

De helderheid van de High Copy kwaliteit uitgedrukt in NITS is iets lager dan de OEM Refurbished kwaliteit echter dit verschil is te verwaarlozen en doet niet af aan de originele kwaliteit.

Wij bieden alleen de hoogste kwaliteit schermen aan. Goedkopere High Copy kwaliteiten, zoals de On-Cell* variant en/of de variant waarbij het scherm slechts 180°* i.p.v. 360° gepolariseerd is, bieden wij niet aan.


* Geen programmeerbare EEPROM aanwezig op het scherm waardoor True Tone (Automatische helderheid) niet kan worden overgezet.
** Deze schermem worden onleesbaar bij het kantelen van het toestel wanneer je een gepolariseerde zonnebril draagt.


iPhone In-Cell LCD schermkwaliteiten uitgelegd

Originele NITS waardes iPhone toestellen met een In-Cell LCD scherm


Wat is OEM?
OEM staat voor Original Equipment Manufacturer en is een bedrijf dat producten levert voor een merkleverancier. (Bijvoorbeeld Apple)


Apple levert geen onderdelen aan de onafhankelijke reparateur*. Onderdelen geleverd door Apple zijn daarom alleen verkrijgbaar bij Apple's eigen 'Genius' reparatie balies in Amsterdam, Haarlem en Den Haag of via een AASP (Apple Authorised Service Provider).

* Apple biedt sinds 2020 de mogelijkheid voor onafhankelijke reparateurs om toe te treden tot de Independent Repair Programm (IRP). De IRP krijgt dan schermen en accu's geleverd vanuit Apple. Repareren is alleen toegestaan voor 'buiten garantie toestellen'.

De consument ontvangt geen garantie van Apple maar van de IRP. De IRP ontvangt 3 maanden garantie op de ontvangen onderdelen van Apple waardoor de IRP 9 maanden ondernemers risico 'geniet'.... De consument heeft namelijk in Nederland, recht op 12 maanden garantie. Daarnaast zijn de inkoopprijzen hoog waardoor de verkoopprijzen gemiddeld genomen hoger liggen dan de verkoopprijzen bij Apple of bij een AASP.  Bedrijven die zich hebben aangesloten, promoten meestal niet dat ze IRP gecertificeerd zijn. Waarom dan certificeren? Wellicht een manier om gebruik te kunnen maken van de originele Apple reparatie apparatuur? In Nederland hebben zich een handjevol bedrijven aangemeld.