Oplossing - Belangrijke batterij informatie melding iPhone De accu vanaf de iPhone XS/XR (2018) is gecodeerd waardoor er bij vervanging van de accu door onafhankelijke reparatiebedrijven een pop-up zichtbaar wordt. Tevens kan de maximumcapaciteit (Slijtage accu) niet meer worden uitgelezen. In mijn BLOG van 12 februari 2020 lees je er alles over.

Om de pop-up te verwijderen en de maximumcapaciteit te her-activeren moet de originele BMS (Battery Management System) over worden gezet op de nieuwe accu-cel. Aansluitend moeten de waardes worden gereset.

Vanaf de iPhone 11 heeft Apple de accu verder gecodeerd waardoor, in tegenstellling tot de iPhone XR en XS, de waardes niet meer gereset kunnen worden. De pop-up is verdwenen echter de maximumcapaciteit (Slijtage accu) en het aantal ontlaadcycli (Uitleesbaar met externe software), behouden de oude waardes. 

Om de waardes te kunnen 'resetten' vanaf de iPhone 11, moet er een 'tag-on' worden geinstalleerd. Ik sta echter niet achter deze oplossing. In mijn BLOG van 7 april 2022 lees je er alles over. 

Naschrift: Vanaf 2027 wordt het in Europa verboden om accu's te coderen en de bijbehorende software te deactiveren. Tevens moet veel oplaadbare apparatuur, waaronder mogelijk ook de iPhone, zodanig worden geconstrueerd dat de accu op eenvoudige wijze kan worden vervangen.

Apple heeft naar voorbeeld van de iPhone 14 en 14 Plus, wel de achterkant van de 15 serie verwijderbaar gemaakt, maar de accu weer naar de voorkant verschoven waardoor er een grote kans is dat het fragiele scherm breekt bij vervanging van de accu... Ook de accucoderingen zijn er nog altijd, het wordt waarschijnlijk wachten totdat het ze wordt opgelegd in 2027 zoals ook de USB-C verplicht is opgelegd.... 

----
NB: USB-C is tot 40x sneller dan lightning teminste als je USC-C 4.0 gebruikt en niet USB-C 2.0 uit het jaar 2000 zoals Apple heeft gedaan bij de iPhone 15 en 15 Plus.... Bij de 15 Pro en de 15 Pro Max hebben ze USB-C 3.0 gebruikt. Het is alleen jammer dat Apple er een USB-C 2.0 kabel bijlevert. USB-C 2.0 is net zo langzaam als lightning... Wil je snel data overzetten moet je alsnog een kabel erbij kopen waar Apple €79,- voor vraagt. Ook het opladen gaat niet sneller dan met lightning... 20 watt is niet meer van deze tijd. Dit is bewust gedaan door Apple,  de bijgeleverde kabel kan met een geschikte adapter gewoon 35 watt leveren. De iPhone bepaalt echter of 35 watt wordt toegelaten...
----


Accu pop-up en leesbaarheid waardes

In het onderstaande filmpje laat ik je zien hoe ik de accu BMS, van mijn iPhone XR testtoestel, overzet door deze te puntlassen op een nieuwe accu-cel. Tevens zie je hoe ik de waardes reset.
Vanaf 1 maart bieden wij nu de mogelijkheid de accu te modificeren waardoor de pop-up verdwijnt.
Bij de iPhone XS en XR worden tevens de waardes gereset.

Deze service is alleen mogelijk wanneer de originele accu BMS nog aanwezig is.

Reparatieduur incl. overzetten BMS: Ca. 90 minuten.


Heb je vragen, reageer dan op dit blog of stuur een mail aan info@30minutes-repair.nl t.a.v. Peter. Natuurlijk ben je ook van harte welkom aan de Vriezenbeltstraat nummer 14. De openingstijden vind je op de homepagina.

Wil je direct een afspraak maken voor reparatie dan kan dit éénvoudig met SimplyBook.me de online reserveringsagenda.

TIP: Onder 'Lees meer (V)' vind je specifieke reparatie informatie! (O.a. reparatieduur en wat er wel/niet kan bij specifieke iPhone-modellen).


      01-03-2023 10:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.