De accu vanaf de iPhone XS/XR (2018) is gecodeerd waardoor er bij vervanging van de accu door onafhankelijke reparatiebedrijven een schermmelding (pop-up) zichtbaar wordt. Tevens kan de maximumcapaciteit (Slijtage accu) niet meer worden uitgelezen. In mijn BLOG van 12 februari 2020 lees je er alles over.

Om de schermmelding te verwijderen en de maximumcapaciteit te her-activeren moet de originele BMS (Battery Management System) over worden gezet op de nieuwe accu-cel. Aansluitend moeten de waardes worden gereset.

Vanaf de iPhone 11 heeft Apple de accu verder gecodeerd waardoor, in tegenstellling tot de iPhone XR en XS, de waardes niet meer gereset kunnen worden. De schermmelding is verdwenen echter de maximumcapaciteit (Slijtage accu) en het aantal ontlaadcycli (Uitleesbaar met externe software), behouden de oude waardes. 

Om de waardes te kunnen 'resetten' vanaf de iPhone 11, moet er een 'tag-on' worden geinstalleerd. Ik sta echter niet achter deze oplossing. In mijn BLOG van 7 april 2022 lees je er alles over. 

Omdat ik de veiligheid prefereer boven het cosmetische aspect, leidt het niet plaatsen van de 'tag-on' tot een halve "oplossing". Ik heb daarom per 4 juni 2024 besloten geen BMS modificaties meer aan te bieden vanaf de iPhone 11.

Naschrift: Vanaf 2027 wordt het in Europa verboden om accu's te coderen en de bijbehorende software te deactiveren. Tevens moet veel oplaadbare apparatuur, waaronder mogelijk ook de iPhone, zodanig worden geconstrueerd dat de accu op eenvoudige wijze kan worden vervangen.

Apple heeft naar voorbeeld van de iPhone 14 en 14 Plus, wel de achterkant van de 15 serie verwijderbaar gemaakt, maar de accu bij de iPhone 15 Pro en 15 Pro Max, gelijk aan de 14 Pro en 14 Pro Max, moet nog altijd via het uiterst breekbare scherm worden vervangen. Ook de accucoderingen zijn gebleven. Het wordt waarschijnlijk wachten totdat het Apple wordt opgelegd in 2027 zoals ook de USB-C verplicht is opgelegd.... Accu pop-up en leesbaarheid waardes
Per 4 juni 2024 bieden wij geen BMS overzettingen meer aan vanaf de iPhone 11.

In het onderstaande filmpje laat ik je zien hoe ik de accu BMS, van mijn iPhone XR testtoestel, overzet door deze te puntlassen op een nieuwe accu-cel. Tevens zie je hoe ik de waardes reset.
Modificatie iPhone XR en iPhone XS is alleen mogelijk wanneer de originele accu BMS nog aanwezig is.

Reparatieduur incl. overzetten BMS: Ca. 90 minuten.


Heb je vragen, reageer dan op dit blog of stuur een mail aan info@30minutes-repair.nl t.a.v. Peter. Natuurlijk ben je ook van harte welkom aan de Vriezenbeltstraat nummer 14. De openingstijden vind je op de homepagina.

Wil je direct een afspraak maken voor reparatie dan kan dit éénvoudig met SimplyBook.me de online reserveringsagenda.

TIP: Onder 'Lees meer (V)' vind je specifieke reparatie informatie! (O.a. reparatieduur en wat er wel/niet kan bij specifieke iPhone-modellen).


      01-03-2023 10:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.