iPhone moederbord reparaties Eind 2018 werd ik benaderd door Floris, een voormalig vliegmaatje (RC modelbouw), n.a.v. mijn 3D-printer publicaties op Facebook.

Radiografische modelbouwers bestaan voor 95% uit techneuten of personen die een sterke affiniteit hebben met techniek. 


Bij een kop koffie hebben we herinneringen opgehaald en mijn 3D-printer ontwerpen bekeken en geanalyseerd.  Daarna een rondleiding door mijn iPhone reparatiebedrijf.  
Aangezien Floris afgestudeerd is in in elektronica en z’n hele leven al met elektronica (incl. het repareren) bezig is, heb ik hem gevraagd hoe hij het zou vinden om een partnership met mij aan te gaan. Dat had geen bedenktijd nodig. smileyFloris houdt van (technische) uitdagingen.  En de uitdaging ligt bij de iPhone o.a. in de componenten die niet met het blote oog te zien zijn. Laat staan dat je deze componenten moet vervangen door ze te solderen op het moederbord. De analyse vooraf is gelijk aan ieder ander elektronisch apparaat.           (Voor een vergroting, klik op de foto's)
iPhone 7 PLUS moederbord reparatie iPhone 7 PLUS moederbord reparatie  
iPhone 7 PLUS met waterschade. Het muntstuk geeft je een idee hoe klein de elektronische componenten zijn. Toen nog behelpen met mijn simpele microscoop.

          (Voor een vergroting, klik op de foto)
Technische tekening iPhone 7 PLUS moederbord
De technische tekeningen staan op een betaalserver in China. De tekening ontstaan wereldwijd door input van diverse belanghebbende partijen. Apple geeft nl. de tekeningen niet vrij. (Cruciaal bij moederbord reparaties).


            (Voor een vergroting, klik op de foto)
iPhone moederbord met waterschade

Water en elektriciteit zijn duidelijk geen vriendjes... De elektronische componenten zijn flink gecorrodeerd waardoor componenten geen contact meer maken met het moederbord. Als je dit zo ziet, begrijp je dat het hardnekkige 'rijst' verhaal op het internet echt in het 'rijk der fabelen' behoort..

Om überhaupt te kunnen starten moest er eerst fors worden geïnvesteerd in alle benodigde apparatuur. Een professionele microscoop, heteluchtstation en soldeerstation waren hierbij de basiszaken.

Aangezien oefening noodzakelijk is voor er officieel gestart kon worden heb ik zo nu en dan klanten benaderd bij waterschade toestellen die niet meer door mij gerepareerd konden worden. Uitleg gegeven en voorstel gedaan.

Van alle aangeboden toestellen hebben we er één niet kunnen redden en alleen omdat de kosten niet opwogen tegen de waarde van het toestel. De data hebben we echter wel weten te redden. (En dat was het uitgangspunt!).

De reparaties werden bij mij vrijdags na sluiting gedaan. Vele uren tot diep in de nacht samen doorgebracht, ontzettend veel over en weer geleerd.

We zijn nu ruim 11 maanden verder, Floris heeft zijn werkplaats uitgebreid en ingericht voor iPhone reparaties en we kunnen nu dus officieel van start!


Op de website lees je alle overige informatie.

Heb je vragen, reageer dan op dit blog of stuur een mail aan info@30minutes-repair.nl t.a.v. Peter.
Natuurlijk ben je ook van harte welkom aan de Vriezenbeltstraat nummer 14. De openingstijden vind je op de homepagina.


Wil je direct een afspraak maken voor reparatie (Géén moederbord reparaties) dan kan dit éénvoudig met SimplyBook.me de online reserveringsagenda.

TIP: Onder 'Lees meer (V)' vind je specifieke reparatie informatie
! (O.a. reparatieduur en wat er wel/niet kan bij specifieke iPhone modellen).

Online reserveringsagenda
      07-10-2019 01:34     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Eline T. -  07-10-2019

Topdienst!! Na een defecte scherm wist ik dat mijn iPhone 7 niet meer waterdicht zou zijn. Maar toch onvoorzichtig geweest en in de toiletpot laten vallen! En dan heb ik ook nog alles gedaan wat juist NIET wordt aangeraden: telefoon in een bak rijst, vol in de zon en ruim een week mee gewacht om pas professionele hulp in te schakelen. Uitgegaan van het ergste, maar Peter en Floris hebben zowaar mijn telefoon uit de dood doen laten herrijzen!! It’s alive and working again. Super bedankt πŸ™πŸ½.