Testen oorluidspreker  nabijheidssensor - iOS 12.x
Sinds iOS 12.0  is tevens de dictafoon app op de schop gegaan. De dictafoon app gaf mij o.a. de mogelijkheid tot het testen van de oorluidspreker en de nabijheidssensor.


De nieuwe app biedt deze mogelijkheid niet waardoor de oorluidspreker en de nabijheidssensor alleen getest kunnen worden door met/naar het te repareren toestel te bellen via het 4G netwerk.

Aangezien netwerkverbindingen ook invloed hebben op het geluid is dit geen wenselijke manier van testen. (Los van de telefoonkosten).

ALTERNATIEVEN:
- SIRI – Met homeknop activatie (Opm. SIRI werkt alleen bij een internet verbinding)
- TestM app - Appstore


Door de weersverwachting op te vragen bij SIRI met het toestel aan het oor, beantwoord SIRI dit via de oorluidspreker. Door SIRI in te schakelen via de homeknop en vervolgens de nabijheidssensor af te dekken kan tevens de sensor worden getest.

Een andere mogelijkheid is het installeren van de TestM app op je iPhone. De app vind je in de Appstore en is gratis. Naast het testen van de oorluidspreker en de nabijheidssensor biedt deze app ook de mogelijkheid om alle overige hardware onderdelen te testen.

TestM app


Bij reparaties welke geluidsproblemen bevatten is het daarom zeer wenselijk de bovenstaande mogelijkheden vooraf te activeren, te installeren.

Heb je vragen, reageer dan op dit blog of stuur een mail aan info@30minutes-repair.nl t.a.v. Peter. Natuurlijk ben je ook van harte welkom aan de Vriezenbeltstraat nummer 14. De openingstijden vind je op de homepagina.

Wil je direct een afspraak maken voor reparatie dan kan dit éénvoudig met SimplyBook.me de online reserveringsagenda.

TIP: Onder 'Lees meer (V)' vind je specifieke reparatie informatie
! (O.a. reparatieduur en wat er wel/niet kan bij specifieke iPhone modellen).

Online reserveringsagenda

 
      04-12-2018 12:09     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.