Origineel Apple? Ik ontvang deze vraag regelmatig.

Het antwoord is simpel en ook weer niet, want wat maakt iets origineel Apple?

Als de vraag zou worden gesteld over een smartphone van Samsung, zou het antwoord eenvoudiger zijn.


Het verschil tussen Apple en Samsung ligt hierin dat Samsung eigen fabrieken heeft en Apple alle onderdelen voor haar iPhone wereldwijd inkoopt bij o.a. haar grootste concurrent….Samsung!

(De OLED schermen van de iPhone X komen bijvoorbeeld van Samsung. De LED schermen voor de iPhone 7 en 8 serie worden geleverd door LG, Sharp en Toshiba).

Dus in hoeverre is een iPhone origineel?
De producten mogen origineel Apple worden genoemd wanneer Apple daar toestemming voor heeft gegeven en voorzien zijn van een Apple stempel op de verschillende electronische componenten.


Niet 'originele' Apple onderdelen komen mogelijk bij dezelfde fabrieken vandaan als waar Apple haar producten inkoopt. Deze producten mogen dan niet worden verkocht als origineel Apple omdat Apple hier dus geen toestemming voor heeft gegeven. Dit zijn zgn. OEM (Original Equipment Manufacturer) producten.

Naast OEM producten zijn er ook kopieën te koop, het verschil t.o.v. OEM is dat de onderliggende techniek of de specificaties afwijken van de originele producten.

Voorbeeld:
Bij een OEM of Premium kwaliteit scherm is het touch gedeelte geïntegreerd in het LCD. Bij een High Copy scherm is de touch geïntegreerd in het glas.


(Voor een vergroting, klik op de afbeeldingen)
Opbouw iPhone scherm. In-Cell versus On-Cell

De onderstaande tabel geeft de verschillen weer tussen een OEM, de Premium en een High Copy AAA kwaliteit scherm.

OEM versus Premium versus High Copy kwaliteit iPhone schermen

Wij plaatsen naast OEM en Premium schermen ook de hoogste kwaliteit copy schermen. (High Copy AAA)

Meer info: schermkwaliteiten - accu’s 
(Bekijk op een MAC of PC).


Meer info: schermkwaliteiten - accu's 
(Bekijk op een iPhone of smartphone).


Heb je vragen, reageer dan op dit blog of stuur een mail aan info@30minutes-repair.nl t.a.v. Peter. Natuurlijk ben je ook van harte welkom aan de Vriezenbeltstraat nummer 14. De openingstijden vind je op de homepagina.
  Peter     17-04-2019 13:15     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.