iPhone scherm blijft zwart (Backlight probleem) Het overkomt ons allemaal, je iPhone valt en het scherm gaat op zwart. In de meeste gevallen kan het toestel gemaakt worden door vervanging van het scherm echter vervanging lost niet altijd dit probleem op.

De zgn. backlight zorgt er voor dat het plaatje zichtbaar wordt. De backlight vormt samen met het LCD, de touch en de glasplaat het scherm.

Naast defecte scherm elektronica, kan een zwart scherm ook ontstaan doordat onderdelen van het backlightcircuit op het moederbord zijn beschadigd.

Wanneer dit laatste het geval is, bepaald de noodzaak (dierbare foto's bijvoorbeeld) en/of de dagwaarde van het te repareren toestel of een moederbord reparatie het nog wel waard is. Moederbord reparatie is specialistisch werk en de reparatiekosten zijn daar navenant naar. (Gemiddeld tussen de €100,- en  €150,- Afhankelijk van wat er defect is en het model iPhone)*.


Het toestel is reparatie niet meer waard, ben ik nu al mijn foto's kwijt?
Wanneer je merkt dat het toestel nog wel reageert (je voelt ‘m trillen) dan kan je (mits de touch nog werkt)  d.m.v. een felle lamp, het scherm licht doen oplichten, zodat het nummerieke toetsenbord leesbaar wordt, waarna je het toestel kunt unlocken om vervolgens een back-up te maken van al het materiaal dat je dierbaar is!

iPhone backlight


* Wij bieden deze repareermogelijkheid (nog niet) aan.

Heb je vragen, reageer dan op dit blog of stuur een mail aan info@30minutes-repair.nl t.a.v. Peter.
Natuurlijk ben je ook van harte welkom aan de Vriezenbeltstraat nummer 14. De openingstijden vind je op de homepagina.


Wil je direct een afspraak maken voor reparatie dan kan dit éénvoudig met SimplyBook.me de online reserveringsagenda.

TIP: Onder 'Lees meer (V)' vind je specifieke reparatie informatie
! (O.a. reparatieduur en wat er wel/niet kan bij specifieke iPhone modellen).

Online reserveringsagenda
      11-06-2019 23:32     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.