Hoeveel levens heeft een iPhone eigenlijk? Ik sta er bijna dagelijks van te kijken, hoe sterk een iPhone überhaupt is.
Menige val weet hij te trotseren en door gebruik van een glazen screenprotector sneuvelen er ook beduidend minder schermen.


Een gebroken/defect scherm is relatief eenvoudig te vervangen echter al die klappen hebben ook grote invloed op het moederbord. Het hart van je iPhone!

Het iPhone moederbord bestaat uit honderden microscopisch kleine verbindingen en elektronische componenten die gesoldeerd zijn op het moederbord.

Deze componenten krijgen bij iedere val, klap etc. een opdonder en uiteindelijk geraken de soldeerverbindingen los, ontstaan er breuken of gaan componenten stuk. Het gevolg, een niet goed werkende of niet meer opstartende iPhone.

Vanuit de iPhone moederbordreparatie-community bereiken mij steeds meer geluiden dat met name de gestapelde-moederborden, zoals gebruikt in de iPhone X, XS en XS Max gevoeliger lijken te zijn voor (de opeenstapeling van) al deze klappen dan de standaard moederborden.

In het filmpje van de “RESQ/DerApfelDocktor” krijg je een beetje een idee wat een iPhone XS-moederbordreparatie betekent. ‘Ben’ maakt gebruik van een infraroodcamera om de kortsluiting op te sporen daarna pakt hij de technische tekeningen erbij om te kijken om welk component of componenten het gaat. Vervolgens verwijdert hij deze, controleert of de kortsluiting is verdwenen en plaatst een vervangend component of componenten. En dit alles kijkend door een microscope.

Technische tekening iPhone XS  Testtool iPhone XS-moederbord

Lay-out technische tekening iPhone XS          Testtool iPhone XS-moederbord

De verschillende lagen van het moederbord zijn d.m.v. een soldering rondom met elkaar verbonden. Om een gestapeld-moederbord te testen op al haar functies moet het moederbord één geheel zijn. Om tijd te winnen is er een tool, die de diverse lagen zonder te solderen op elkaar klemt en de onderlinge verbinding tot stand brengt. Dit scheelt een moederbordreparateur enorm veel werk!

Wij repareren moederborden o.a. in vervolg op een waterschade. Voor uitgebreide moederbordinformatie ga naar de website.

Heb je vragen, reageer dan op dit blog of stuur een mail aan info@30minutes-repair.nl t.a.v. Peter.

Natuurlijk ben je ook van harte welkom aan de Vriezenbeltstraat nummer 14 in Deventer.

De openingstijden vind je op de homepagina.


Wil je direct een afspraak maken voor reparatie dan kan dit éénvoudig met SimplyBook.me de online reserveringsagenda.

TIP: Onder 'Lees meer (V)' vind je specifieke reparatie informatie
! (O.a. reparatieduur en wat er wel/niet kan bij specifieke iPhone modellen).

Online reserveringsagenda
      02-09-2020 16:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.