Ambient Light Sensor & True Tone functie vanaf de iPhone 8 Eén van de voorwaarden voor mij om een iPhone te servicen is dat de onderdelen niet onderdoen voor de originele onderdelen.

De iPhone 8 serie kende lange tijd problemen met de Ambient Light Sensor (ALS) en de True Tone functie bij scherm vervanging. De ALS problemen zijn (definitief?*) opgelost middels een software update maar de True Tone (Nieuwe functie sinds de introductie van de iPhone 8) werden hierbij niet opgelost.

De True Tone functie is uniek geprogrammeerd aan het originele moederbord (Vergelijkbaar met de vingerscanfunctie sinds de iPhone 5S). De data bevindt zich op de zgn. EEPROM* van het scherm. 

Bij vervanging van het scherm, zal de unieke EEPROM data van het originele scherm moeten worden overgezet naar de EEPROM van het nieuw te plaatsen scherm. Overzetten is alleen mogelijk bij een OEM kwaliteit of bij een PREMIUM High Copy scherm (Alleen voor de iPhone 8 serie). Bij een High Copy AAA scherm is overzetten niet mogelijk.


OPMERKING: Sinds 28 mei 2019 hebben we de mogelijkheid om de EEPROM code intern op te slaan, zodat in het geval van toekomstige ontoegankelijkheid je toch de mogelijkheid houdt een OEM kwaliteit af te (blijven) nemen. 
(We slaan ook de EEPROM code van het originele scherm op (mits nog toegangkelijk) wanneer je kiest voor een high Copy AAA kwaliteit
).


*Iets oplossen door een software update kan altijd bewust/onbewust ongedaan worden gemaakt.
Doordat de data op de EEPROM niet alleen de True Tone functie behelst maar ook er voor zorgt dat het scherm wordt herkend, slaan we 2 vliegen in één klap.
 

EEPROM kopieerapparaat:


Geen data op EEPROM

Lezen data EEPROM


Data succesvol gekopieerd naar EEPROM

Heb je een iPhone 8, 8 PLUS of XR waarbij de True Tone functie niet zichtbaar is in het menu dan weet je dat je geen origineel scherm hebt of dat de inhoud van de EEPROM niet is overgezet.

True Tone iPhone 8

Opm.: Als de True Trone functie niet aanwezig is op je huidige scherm, kan deze ook niet worden gekopieerd naar een nieuw te plaatsen scherm (of je huidige scherm).

Update 20-11-2019: Is de selfie camera, de originele camera (af fabriek), dan hebben wij nu ook een alternatieve wijze om de scherm code te kunnen achterhalen.


* Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory (EEPROM)
Type geheugen dat gewist en opnieuw beschreven kan worden, terwijl het is ingebouwd in elektrische apparatuur. Moderne EEPROM's kunnen ten minste een miljoen maal gewist en beschreven worden. De gegevens kunnen minimaal 10 jaar bewaard blijven.


Heb je vragen, reageer dan op dit blog of stuur een mail aan info@30minutes-repair.nl t.a.v. Peter. Natuurlijk ben je ook van harte welkom aan de Vriezenbeltstraat nummer 14. De openingstijden vind je op de homepagina.
  Peter     10-01-2019 12:43     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.