iPhone scherm kwaliteiten

In de basis zijn er 2 kwaliteiten:

- OEM
- High Copy

High Copy schermen zijn er in verschillende subkwaliteiten.

OEM staat voor Original Equipment Manufacturer en is een bedrijf dat producten levert voor een merkleverancier. (Bijvoorbeeld Apple)


OEM onderdelen zijn kwalitatief gelijk aan de originele onderdelen van Apple. 

Opmerking: Apple levert geen onderdelen aan 3e partijen. Originele Apple onderdelen zijn daarom alleen verkrijgbaar bij Apple's eigen 'Genius' reparatie balies in Amsterdam, Haarlem en Den Haag of via een AASP (Apple Authorised Service Provider). 

iPhone schermkwaliteiten 
OEM schermen zijn, afhankelijk van het model en de schaarste op de markt hoger in prijs dan High Copy AAA schermen.
Wij gebruiken naast OEM schermen ook de beste High Copy AAA schermkwaliteit.

De AAA kwaliteit LCD's komen bij LG, Toshiba en Sharp vandaan, waarbij de AA kwaliteit gebruik maakt van minder vooraanstaande leveranciers.

REF staat voor refurbished (hergebruik).

 


Verschil High Copy en OEM iPhone schermen

 

Verschil OEM versus High Copy AAA schermkwaliteit
 

iPhone 7 en 8 serie ( en opvolgende series)

Met de introductie van de iPhone 7 serie (en opvolgende series) heeft Apple de schermen voorzien van een unieke EEPROM code, welke communiceert met het moederbord, waardoor OEM schermen alleen geplaatst kunnen worden als de code aanwezig is op het huidige scherm. Is de code niet aanwezig op je huidige scherm of is deze niet meer toegankelijk dan is het alleen mogelijk een High Copy AAA scherm af te nemen. In het geval van de 8 serie (en opvolgende series) verlies je dan de True Tone functie.

Opmerking: Sinds 28 mei 2019 hebben we de mogelijkheid om de EEPROM code intern op te slaan, zodat in het geval van toekomstige ontoegankelijkheid je toch de mogelijkheid houdt een OEM kwaliteit af te (blijven) nemen. 
(We slaan ook de EEPROM code van het originele scherm op (mits nog toegangkelijk) wanneer je kiest voor een high Copy AAA kwaliteit).