iPhone scherm kwaliteiten

In de basis zijn er 2 kwaliteiten:

- OEM = S+
- High Copy

High Copy schermen zijn er in verschillende subkwaliteiten.

OEM staat voor Original Equipment Manufacturer en is een bedrijf dat producten levert voor een merkleverancier.


OEM (S+) onderdelen zijn kwalitatief gelijk aan de originele onderdelen van Apple. 

Opmerking: Apple levert geen onderdelen aan 3e partijen. Originele Apple onderdelen zijn daarom alleen verkrijgbaar bij Apple's eigen 'Genius' reparatie balies in Amsterdam, Haarlem en Den Haag of via een AASP (Apple Authorised Service Provider). 

iPhone schermkwaliteiten 
OEM (S+) schermen zijn, afhankelijk van het model en de schaarste op de markt, ca. 15 - 30 euro hoger in prijs dan High Copy AAA (S) schermen.
Wij gebruiken naast OEM (S+) schermen ook de beste High Copy AAA (S) schermkwaliteit.

OEM/REF is een gecombineerde kwaliteit. REF staat voor refurbished (hergebruik)
LG is een scherm leverancier uit Korea en AUO is een Taiwanese scherm leverancier.


S+ en S  -->  In de Aziatische landen worden de termen OEM en High Copy gebruikt. In de VS spreekt men echter over S+ en S.
Aangezien alle electronische componenten gefabriceerd worden in China (evenals de iPhone zelf) hanteren wij dezelfde termologie als de landen waar de producten worden gemaakt. Daarnaast spreekt men in de VS over 'Original' waarbij men dan OEM (=S+) bedoelt.
Om geen verwarring te zaaien, gebruiken wij de term OEM. 'Original' neigt nl. naar 'Original Apple'....Verschil High Copy en OEM iPhone schermen

Een iPhone met een High Copy AAA (S) scherm is ca. 0.3 mm dikker dan een iPhone met een OEM (S+) scherm.
Dit verschil ontstaat door de productie techniek. De OEM schermen maken gebruik van de zgn. 'in-cell' techniek wat betekent dat het LCD en touch 1 component zijn. Het glas van een OEM scherm is in vergelijk tot een High Copy AAA (S) scherm ca. 0.15 mm dikker.