iPhone LED scherm kwaliteiten

3 LED kwaliteiten:

- (Ref)OEM (In-Cell)
- High Copy (On-Cell)
- PREMIUM High Copy (In-Cell)

High Copy schermen zijn er in verschillende subkwaliteiten.

OEM staat voor Original Equipment Manufacturer en is een bedrijf dat producten levert voor een merkleverancier. (Bijvoorbeeld Apple)


OEM onderdelen zijn kwalitatief gelijk aan de originele onderdelen van Apple. 

Opmerking: Apple levert geen onderdelen aan de onafhankelijke reparateur (zgn. 3e partijen). Originele Apple onderdelen zijn daarom alleen verkrijgbaar bij Apple's eigen 'Genius' reparatie balies in Amsterdam, Haarlem en Den Haag of via een AASP (Apple Authorised Service Provider). 

iPhone LED schermkwaliteiten 

Verschil (PREMIUM) High Copy en OEM iPhone schermen

 Verschil OEM versus (PREMIUM) High Copy AAA schermkwaliteit

In het BLOG onderwerp van 5 november 2019 gaan we uitgebreidt in op het effect van een gepolariseerde zonnebril.
 

In-Cell / On- Cell schermkwaliteit en True Tone*

In-Cell schermen zijn voorzien van een EEPROM, een stukje geheugen wat wordt gebruikt om de True Tone code op te te slaan.
On-Cell schermen hebben deze opslagmogelijkheid niet. De True Tone code kan daardoor niet worden overgezet van het oude scherm waardoor deze functie dan ook vervalt.

Is bij een eerdere reparatie gekozen voor een On-Cell scherm of is het scherm zodanig defect dat de code niet kan worden uitgelezen / overgezet dan vervalt de True Tone functie.
Opmerking: Is de originele selfiecamera nog aanwezig/toegangkelijk dan kan de code ook op deze wijze nog achterhaald worden.

* Automatische kleur- en helderheidsaanpassing.