iPhone Face ID (Gezichtsherkenning) reparatie


FaceID - TrueDepth foutmelding


Wanneer je een Face ID error melding ontvangt, kijk dan onder instellingen Face ID om welk Face ID probleem het gaat. Betreft dit een TrueDepth camera melding dan kunnen wij mogelijk deze Face ID error verhelpen.

Een defect Face ID ontgrendelingssysteem ontstaat vaak door vocht dat neerslaat op de Face ID sensoren of door een beschadigde oorluidsprekerkabel door bijvoorbeeld glassplinters.


Face ID reparatie mogelijkheid controle

Testen nabijheidssensor (1)
Bel de te repareren iPhone, neem op en leg je hand op de bovenzijde van het scherm. Het scherm gaat uit (dimt). Zodra je je hand verwijdert, licht het scherm weer op. Reageert het scherm niet zoals beschreven, dan is de nabijheidssensor defect.

OPMERKING: Gebruik je een screenprotector zonder inkeping ('Notch' in het Engels) dan wordt mogelijk deze functie verstoord. Verwijder de screenprotector en probeer het opnieuw.


Face ID oorluidsprekerkabel sensoren
(Oorluidspreker(kabel) met 2 van de 4 TrueDepth Face ID sensoren).
Vanaf de iPhone 12 heeft Apple ook de ALS (Omgevingslicht sensor) meegenomen in de codering.De door ons aangeboden Face ID reparatie lost het probleem op van een defecte rasterprojector. In ons BLOG van 8 januari 2020 lees je wat de functie van de rasterprojector is.

FaceID sensoren

Testen rasterprojector (2)
Wanneer je een selfie maakt in de portraitstand vervaagt de achtergrond. Vervaagt de achtergrond niet en kan je dit ook niet oplossen door de afstand tot je gezicht aan te passen, dan is de rasterprojector defect.

Portrait functie iPhone - Face ID reparatie


Voorwaarden Face ID reparatie:
Controleer of jouw Face ID probleem kan worden opgelost door de bovenstaande beschreven testen te doen!
- Nabijheidssensor werkt (Test 1);
- Geen selfie mogelijkheid met automatische vervaging achtergrond in portraitstand (Test 2);

- Voorcamera origineel*.
*Werkt de nabijheidssensor én kan je geen portraitstand foto maken met een vervaagde achtergrond maar je weet niet of de voorcamera nog origineel is, dan testen wij de voorcamera .

Reparatieduur
60 - 90 minuten (Zorg voor een goed opgeladen accu, anders de volgende werkdag klaar!)


Face ID prijslijst