iPad scherm kwaliteiten nader uitgelegd

In de basis zijn er 2 kwaliteiten:

1. Top kwaliteit - aan de binnenzijde is een koperkleurige rand rondom het scherm zichtbaar.
2. Matige kwaliteit - aan de binnenzijde is de rand zilverkleurig.

De iPad Mini 1 en 2 en de iPad 3 en 4 zijn gevoelig voor het zgn. ghosttyping effect. Het scherm typt uit zichzelf of typt niet de letters die worden aangeslagen. Ook de AIR kent dit verschijnsel al is dit in mindere mate. 

Ghosttyping onstaat doordat het alluminium frame contact maakt met het scherm en dit met name aan de onderzijde van de iPad rondom de homeknop.

Dit probleem is goed op te lossen door een koperkleurig scherm in combinatie met isolerende tape te gebruiken. Zilverkleurige schermen kennen wisselende resultaten.


30minutes-repair.nl maakt (indien verkrijgbaar) gebruik van de koperkleurige versie. Daarnaast kopen wij (indien mogelijk) komplete schermen in. Dit zijn schermen incl. homeknop en overige (electronische) componenten.

De iPad (model 2017) heeft een homeknop met vingerscanfunctie die uniek geprogrameerd is met het moederbord. Hierdoor zal bij reparatie de oude homeknop moeten worden overgezet. Is de homeknop defect, dan kan er een vervangende homeknop worden geplaatsd echter de vingerscan functie gaat dan wel verloren.

Met ingang van september 2018 zijn wij overgestapt naar een verbeterde schermbevestiging.
In het BLOG onderwerp van 15 november 2018 gaan we hier uitvoerig op in.

Op al onze reparaties geven wij 6 maanden garantie.


iPad scherm met koper kleurige rand  iPad scherm zilver kleurige rand

iPad scherm met koper kleurige rand en isolerende tape  iPad met zilver kleurige rand en isolerende tape