iPhone X - AMOLED scherm De planning was om de iPhone X in 2019 ook te gaan servicen, echter de kwaliteit van de huidige schermen voldoen nog niet aan mijn kwaliteitseisen.

De ontwikkeling gaat snel, waardoor de hoop bestaat,de X in de loop van dit jaar alsnog te kunnen toevoegen.


De enige schermen die nu aan mijn standaard voldoen zijn refurbished (hergebruik) schermen echter dit is een kwaliteit die ik niet aanbiedt.

Waarom voldoen refurbished iPhone X schermen niet?
Een scherm bestaat uit diverse onderdelen, één daarvan is het AM-OLED scherm. Dit is tevens het enige onderdeel dat niet gerefurbished kan worden, dit in tegenstelling tot het glas, de kabels en de scherm elektronica.

Het scherm is net als bij ieder ander elektronisch component onderhevig aan slijtage. Bij de iPhone X worden zgn. AM-OLED schermen gebruikt, AM-OLED schermen zijn gevoelig voor inbranden.
Bij een refurbished scherm is het aantal branduren onbekend waardoor er een reële kans is op al aanwezige inbranding/slijtage.


https://www.onemorething.nl/2018/01/iphone-x-oled-burn-in-test/

Apple geeft op haar support pagina tips om het maximale uit je Super Retina* scherm te halen. 
(Lees, tips om inbranden te voorkomen..)  
https://support.apple.com/nl-nl/HT208191


* Retina is een marketing term bedacht door Apple om een (niet bestaande) schermkwaliteit aan te duiden. (Retina is het Engelse woord voor 'netvlies')

Heb je vragen, reageer dan op dit blog of stuur een mail aan info@30minutes-repair.nl t.a.v. Peter. Natuurlijk ben je ook van harte welkom aan de Vriezenbeltstraat nummer 14. De openingstijden vind je op de homepagina.

 

  Peter     04-03-2019 12:34     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.