iPad schermbevestiging  Dubbelzijdige tape soorten Een scherm van een iPad wordt rondom met dubbelzijdige tape bevestigd op het aluminium frame.

Ingekochte schermen zijn vaak standaard voorzien van dubbelzijdige tape echter deze tape voldoet niet aan mijn kwaliteitseisen en wordt daarom vervangen voor de betere ‘Red Tape’ van Tesa  (de beschermfolie is rood van kleur). De Tesa ‘Red tape’ kent een hogere plakkracht dan de standaard tape.

Ondanks de verbeterde plakkracht, gebeurde het soms dat ook deze schermen loslieten met name daar waar de kabels zich bevonden. Het aluminium frame is hier smaller waardoor minder plakoppervlak beschikbaar. Een ‘oplossing’ zou lijmen kunnen zijn, echter lijm betekent dat iedere andere reparatie (Bijv. een nieuwe accu)  een gebroken scherm oplevert en dito kosten. Daarnaast dient het scherm ook flexibel te zijn bevestigd voor het opvangen van schokken bij bijvoorbeeld een val.

In mijn zoektocht naar een betere oplossing stuitte ik ca. 1 jaar geleden op ‘Tesa Black Tape’ speciaal ontwikkelt voor de bevestiging van schermen.

De bonding van deze specifieke ‘Tesa black tape’ is beduidend beter dan die van de ‘Tesa red tape’. De tape hecht zodanig sterk, dat de onderlinge producten gescheiden van elkaar moeten worden bewaard, daar deze anders niet meer te scheiden zijn.


De oplossing is dus gevonden echter, Tesa produceert/leverde dit specifieke product alleen in de VS!
Een telefoontje naar Tesa leverde mij op dat ik een rol van 1 meter bij 100 meter kon bestellen waarna het vervolgens gesneden werd. Hoe graag ik ook kwaliteit wens te leveren, dit heb ik toen maar niet gedaan..


We zijn nu ca. 1 jaar verder en de tape is nu ook gesneden verkrijgbaar bij leveranciers in de EU. Voor zover bekend nog niet in Nederland.

Sinds september 2018  heb ik de ‘Tesa Red Tape’ vervangen door de Tesa ‘Black Tape’ en de resultaten zijn uitstekend!

Bevestiging iPad scherm - Tesa


Heb je vragen, reageer dan op dit blog of stuur een mail aan info@30minutes-repair.nl t.a.v. Peter. Natuurlijk ben je ook van harte welkom aan de Vriezenbeltstraat nummer 14. De openingstijden vind je op de homepagina.

 
  Peter     15-11-2018 18:55     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.