Na scherm vervanging een vreemde blauwe of bruine vlek in beeld?
Je hebt je iPhone laten vallen en het scherm is gebroken, vervelend maar meestal goed op te lossen door een nieuw scherm te plaatsen.

Na plaatsing van het scherm ontdek je echter een bruine of blauwachtige vlek in het scherm.
Dit was bij het vorige (gebroken) scherm niet?


Waar komt dit vandaan?


Deze zgn. 'stress' ontstaat wanneer de schermkabels/elektronica aan de binnenzijde tikken tegen de onderzijde van het LCD.  Dit effect  is het zelfde wanneer je bijvoorbeeld op het display drukt bij een  zakrekenmachine of bij een LCD computer scherm.  Bij beiden is de stress van tijdelijke aard. Zodra de druk van je vinger verdwijnt, verdwijnt ook de verkleuring in het scherm.

Bij een iPhone ontstaat deze verkleuring wanneer de kast niet meer recht is , waardoor een  constante druk aanwezig is op de binnenzijde van het Liquid Crystal Display.

(Bij een gebroken scherm is de natuurlijke spanning van het scherm weg. Het glas/LCD staat bol waardoor er voldoende ruimte is voor de schermkabels).

Tot en met de iPhone 6SPLUS kan er een bruine verkleuring ontstaan aan de bovenzijde van het scherm omdat zich hier de schermkabels bevinden.

Bij de iPhone 7 en hoger bevinden de schermkabels zich op ca. 3,5 cm gemeten vanaf de onderzijde aan de rechterzijde. De verkleuring uit zich in een blauwachtige vlek. De verkleuring is alleen zichtbaar bij een lichte achtergrond. Het komt voor, dat de verkleuring minder wordt op termijn, dit ontstaat doordat de kast/kabels zich beginnen te vormen waardoor de druk minder kan worden.

De ruimte voor ‘error’ binnenin een iPhone wordt alsmaar kleiner naarmate de iPhone platter wordt.


Vanaf de iPhone 8 zie je de iPhone weer groeien in dikte.  Natuurlijk heeft de dikte ook te maken met nieuwe snufjes en technieken (NFC opladen, glazen achterzijde, accu capaciteit, OLED scherm) maar wellicht heeft het ook nog andere redenen…?
Model Scherm Materiaal   kast/rand Accu capaciteit Dikte
iPhone 7 LED Aluminium 1960 mAh 7,1 mm
iPhone 8 LED Aluminium 1821 mAh 7,3 mm
iPhone XR LED Aluminium 2942 mAh 8,3 mm
iPhone X OLED RVS 2716 mAh 7,7 mm
iPhone XS OLED RVS 2658 mAh 7,7 mm

Heb je vragen, reageer dan op dit blog of stuur een mail aan info@30minutes-repair.nl t.a.v. Peter. Natuurlijk ben je ook van harte welkom aan de Vriezenbeltstraat nummer 14. De openingstijden vind je op de homepagina.
  Peter     02-02-2019 15:56     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.