Ambient Light Sensor & True Tone problemen vanaf de iPhone 8

Eén van de voorwaarden voor mij om een iPhone te servicen is dat de onderdelen niet onderdoen voor de originele onderdelen.

De intentie voor 2019 was om de iPhone 8 (8 PLUS) en X aan het assortiment toe te voegen echter de schermen van de X kennen nog te veel problemen en de verwachting is dat dit zeker nog 6 tot 12 maanden ontwikkeling vergt voordat de kwaliteit gelijk is aan de originele X schermen. De enige schermen die nu aan mijn standaard voldoen zijn refurbished (hergebruik) schermen echter dit is een kwaliteit die ik niet aanbiedt.

Voor wat betreft de iPhone 8 (8 PLUS) speelden lange tijd problemen met de Ambient Light Sensor (ALS) en True Tone bij scherm vervanging. De ALS problemen zijn opgelost na de laatste software update maar de True Tone (Nieuwe functie sinds de introductie van de iPhone 8) werden hierbij niet opgelost.

Er is nu echter een apparaat op de markt waarbij de informatie op de EEPROM* van het originele scherm kan worden overgezet op de EEPROM in het nieuw te plaatsen scherm.

Heb je nu een iPhone 8 waarbij de True Tone functie niet zichtbaar is in het menu dan weet je ook dat je geen origineel scherm hebt of dat de inhoud van de EEPROM niet is overgezet.

True Tone iPhone 8

Opm.: Als de True Trone functie niet aanwezig is op je huidige scherm, kan deze ook niet worden gekopieerd naar een nieuw te plaatsen scherm (of je huidige scherm).

Het EEPROM apparaat staat nu in bestelling. Zodra binnen, zal de iPhone 8 aan het assortiment van de te servicen iPhone modellen worden toegevoegd. De verwachting is dat dit in februari zal zijn.

* Electrically erasable programmable read-only memory (EEPROM)
Type geheugen dat gewist en opnieuw beschreven kan worden, terwijl het is ingebouwd in elektrische apparatuur. Moderne EEPROM's kunnen ten minste een miljoen maal gewist en beschreven worden. De gegevens kunnen minimaal 10 jaar bewaard blijven.


Heb je vragen, reageer dan op dit blog of stuur een mail aan info@30minutes-repair.nl t.a.v. Peter. Natuurlijk ben je ook van harte welkom aan de Vriezenbeltstraat nummer 14. De openingstijden vind je op de homepagina.

  Peter         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties